ELS PROTAGONISTES

protes

Mercè Tatjer (historiadora i geògrafa de la Universitat de Barcelona)

mercè tatjer

 El teu testimoni ens permet conèixer més sobre la història de Barcelona i del Poblenou. Perquè es va decidir construir el Cementiri fora de les muralles? Com ha estat l’evolució del barri durant els darrers 250? Com s’estan produint els canvis urbanístics de les últimes dues dècades. La seva formació acadèmica i el seu activisme social ens permetran tenir una visió global de l’evolució història del barri i de la ciutat.

Mª Lluïsa Yzaguirre (directora de comunicació dels Cementiris de Barcelona)

Mª Lluis YzaguirreEl repàs a la història d’aquest espai es complementa amb l’explicació de les diverses actuacions de millora i remodelació que s’hi han realitzat en els darrers anys. Aquest espai ha deixat de ser un entorn marginal i oblidat per convertir-se en un nou atractiu turístic. La conservació i les diverses activitats que es realitzen durant l’any ajuden a dotar el cementiri de dinamisme i, paradoxalment, omplen de vida les seves parets.

Gonzalo Rueda (guia d’Eurotombs)

Gonzalo RuedaQuins són els espais més emblemàtics del Cementiri del Poblenou? Quines històries i anèctodes amaguen els diversos racons d’aquest espai? Amb el pas dels anys, els fets reals i les llegendes es barregen fins al punt de ser difícil la seva distinció. Realitzem un recorregut pels monuments i els carrers del cementiri per conèixer millor el nostre passat. Només així podem entendre millor el present i construir el futur d’una manera més conscient.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s